Keresés ebben a blogban

2011. aug. 26.

Csőben sült padlizsán

Régebben számomra is ugyanakkora rejtély volt, mint Petra számára a "csőben sült" kifejezés. Aztán elkezdtem recepteket gyűjteni és egyszer csak megvilágosodtam. Bár az én elképzelésem szerint az alábbi kifejezés annyit tett, hogy valamilyen tésztás étel, amit sütőben kell elkészíteni. Mint kiderült nem éppen ezt jelenti, bár vannak ilyen csőben sült ételek is :))
És igen, még mindig padlizsán. Ha már reggeliztünk vagy vacsira ettünk a Padlizsános krémsajtból, akkor legyen ebédre is padlizsán :))

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 300 g metélőhagymás tofu
  • 200 ml főző tejszín
  • 2 tojás
  • metélőhagyma
  • sajt
Elkészítés:
  1. A két tojást felvertem és kikevertem a főző tejszínnel.
  2. A padlizsánt és a paradicsomot megmostam, majd vékony szeletekre vágtam. Végül a tofut is felszeleteltem. A padlizsánokat megsóztam. (a többit nem)
  3. Rétegesen elhelyeztem a zöldségeket a tálba. (1 padlizsán, 1 tofu, 2 paradicsom)
  4. Az egészet nyakon öntöttem a tojásos főző tejszínnel.
  5. Megszórtam a felaprított metélőhagymával és reszelt sajttal.
  6. Alufóliát tettem a tálamra és így sütöttem. Az utolsó 10 percben, amikor megpuhult a padlizsán alufólia nélkül sütöttem tovább.



7 megjegyzés:

Petra írta...

Szerintem sokunknak fejtörést okozott. ;D
Nagyon guszta lett a te "csőben sülted". Tofut még sohasem készítettem. De ez az összeállítás nagyon tetszik. :)))

trollanyu írta...

Imádom, padlizsán jöhet bármikor:) De látom te is szereted a padlizsánt:)

Panna írta...

Petra,

Ebben én is biztos vagyok ;)) Én is most próbálkoztam először a tofuval, de összességében ízlett :))

Trollanyu,

Valóban nagyon szeretem :))

Mrita írta...

Nagyon guszta a csőben sült padlizsánod, kipróbálom, nagyon jól hangzik.

Panna írta...

Mrita,

Örülök, hogy ennyire elnyerte a tetszésed, hogy ki is próbálod :))

mellissina2 írta...

Hú de jó ez a padlizsán,nagyon guszta!!!!Holnapra kérném ebédre!!!Köszi!!!!:):):):)

Panna írta...

Piroska,

Sajnos lemaradtam a válaszadással, jó lesz ma is ebédre? :)) Mert akkor fénypostával küldök egy adagot :))