Keresés ebben a blogban

2011. aug. 5.

Könnyű nyári ebéd

Én készítettem az ebédet a családnak. Amikor elmondtam mik a terveim, apukám kissé szkeptikusan fogadta a dolgot és mondta anyukámnak, hogy lehet jobb lenne, ha ő sütne csirkeszárnyakat. Apa tipikus pasi, aki egyébként a húst is hússal enné. Nem véletlen hát, hogy az én könnyű kis ebédem így első hallásra nem volt nyerő nála. Aztán megkóstolták és a legnagyobb elismerésként anya a brokkoli krémlevesemből  (a recept már fenn van a blogban) és ebből is repetázott.
Ennek a tésztának az alapötlete a barátnőmtől származik. Nála töltöttem a hétvégét és ő készített nekem hasonló finomságot. Annyira ízlett, hogy gondoltam én is elkészítem majd.. Nem is vártam sokáig :))


Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 20 dkg párizsi
  • 1/2 cukkini (vagy 1 kisebb)
  • 200 ml főző tejszín
  • só, bors, olasz fűszerkeverék
Elkészítés:
  1.  A vöröshagymát, a párizsit és a cukkinit apró kockákra szeleteltem.
  2. A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a párizsit is és ezzel is pirítottam egy picit. Majd a cukkinit is hozzáadtam sóztam, borsoztam és olasz fűszerkeverékkel ízesítettem.
  3. Amikor a cukkini megpuhult felöntöttem a főző tejszínnel és pár percig együtt főztem még.
  4. Közben kifőztem a tésztát is és azzal együtt tálaltam.

    6 megjegyzés:

    Petra írta...

    Jó kis recept ez. A párizsit sonkára cserélném, de tetszik. :))))

    trollanyu írta...

    Nekem nagyon tetszik:) A pasik mind egyformák, új ételeknél nálunk is először morgás van, azután meg kérik az ismétlést:)

    Marika írta...

    Csodásan néz ki! Éhes lettem, pedig már vacsoráztam! :)

    Panna írta...

    Petra,

    Most éppen párizsi volt itthon, de legközelebb majd valami sonkásat készítek :)

    Trollanyu,

    Tényleg nagyon egyformák ezek a pasik :)) Azért csak megeszik ami a tányérjukra kerül :)

    Marika,

    Nagyon aranyos vagy, jól esett olvasni a hozzászólásod!

    Életünk és ételeink írta...

    Olyan régóta vadászok valami fűszeres, finom cukkinis tészta receptre, mert az eddigi paradicsomos változatok nekünk nem nagyon jöttek be. Ezt feltétlenül kipróbálom, hétfőre Carbonara spagettit terveztem, de tejszínes.cukkinis fogok főzni inkább. Eszembe nem jutott volna tejszínnel készíteni, pedig milyen kézenfekvő (így, miután Nálad már olvastam..hihi)

    Panna írta...

    Életünk és ételeink,

    Örülök, hogy sikerült ötletet adnom, remélem ízleni fog Nektek is! Ezért szeretek én is blogokat olvasgatni, mert klassz ötleteket lehet meríteni. Ja és én meg még a paradicsomos cukkinit nem kóstoltam :))