Nem volt mese, most már tényleg húsos ételre vágyott a család. Muszáj volt csirkecombot sütnöm :)) A színes rtv e heti számában láttam egy jó sült almás köretet, amit ki akartam próbálni. Ezekhez a sült combokhoz, pedig úgy gondoltam nagyon is passzol. No meg apukám hozott a tanyánkról rétesbe való savanyú almát is, ami nem akart elfogyni... a sorsa így megpecsételődött :))
Hozzávalók:
- csirkecomb
- pác (ketchup, csípős piros arany, olaj, só, tárkony)
- burgonya
- 4 db alma
- póréhagyma
- tárkony, só
- A csirkecombokat előző nap bepácoltam.
- A tepsi aljára olajat öntöttem. Először a csirkecombokat tettem a tepsibe, majd a felkockázott burgonyát. Megszórtam a felkarikázott póréhagymával. A burgonyát megszórtam sóval és tárkonnyal. Vizet öntöttem alá és alufóliával lefedtem. Addig sütöttem így, amíg a hús és a burgonya meg nem puhult.
- Levettem az alufóliát a tepsiből. Az almaszeleteket is a húsra tettem. Ezúttal alufólia nélkül sütöttem tovább, amíg az alma meg nem puhult.
11 megjegyzés:
Nagyon ínycsiklandó lett:) A sült alma illatát nagyon szeretem, biztosan egész más jelleget ad az ételnek az alma. Jó ötlet:)
Szia, lenne egy kérdés, amit Neked továbbítottam: http://katucikonyha.blogspot.com/2011/08/te-mit-teszel-az-egeszsegedert-es.html. Jó gondolkodást! :-)
Nagyon finom lehet! Jöhet ;D
Nagyon finom lehet,lettem volna vendéged:-)
Trollanyu,
Igen, teljesen más lett az almától az étel. Kissé savanykás, de finom.
Katucikonyha,
Köszönöm a kérdést :)) Válaszolok rá!
Petra,
Tényleg finom :))
Ditta,
Még jöhetsz vendégségbe :))
A sült alma-krumpli egész jó páros :)
Anazar,
:)) Finom páros :))
Tetszik a recept és az is, hogy egészséges.
Életünk és ételeink,
Köszönöm! Próbáld ki, így együtt különleges párosítás!
Szeretem ezt a megoldást,szoktam is sütni,de csak akkor ha hideg van!!!
Piroska,
Sajnos itt már megjött a rossz idő :(( Valami nyár hangulatú ételeket kell készítenünk, hogy ne érezzük a hideget. Vagy csak be kell kapcsolnunk a sütőt valami édesség alatt ?? :)))
Megjegyzés küldése