Keresés ebben a blogban

2011. aug. 24.

Padlizsános krémsajt VKF-re

Végre padlizsán dömping van és én a padlizsánt nagyon szeretem. El is kezdtem alkotni belőle pár dolgot. Kerestem én recepteket is, de azok annyira nem tetszettek, így most ezt sikerült kitalálnom.. Nem bántam meg, hogy nem a megszokott padlizsánkrémem készítettem, mert ez mint kóstolás után kiderült legalább annyira finom, mint az :))

A címet utólag módosítottam, mert Katucikonyha most hívta fel a figyelmemet, hogy nevezhetném a receptem a VKF-ra. Gyorsan utánaolvastam és nagyon megtetszett a kiírás. Így jelentkeztem is. Bár  így rögtön szabályt is szegtem, mert idő nap előtt posztoltam a receptem. Remélem most az egyszer nem lesz ebből probléma..

Hozzávalók:
  • 1 padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • kb. 1 dl olaj
  • só, gyros fűszerkeverék
  • krémsajt 1 nagy dobozos tejfölből (aminek az elkészítését már itt leírtam)
Elkészítés:
  • 1 nappal korábban elkészítettem a krémsajtot.
  • A padlizsánt megmostam, levágtam a végeit és felkockáztam (nálam a héja maradt). A hagymát is felaprítottam.
  • Serpenyőbe kb. 1 dl olajat öntöttem. Hozzáadtam a felaprított padlizsánt és a hagymát. Sóval és gyros fűszerkeverékkel ízesítettem. A padlizsán megpuhulásáig pirítottam. Nem fontos folyamatosan kevergetni, ha teflonos serpenyőnk van, de azért néha nem árt keverni egyet rajta :))
  • A megpuhult padlizsánt és a hagymát összekevertem a krémsajttal. Majd extrudált kenyérszeletekkel tálaltam.
 Kiválóan alkalmas reggelinek és ebédnek is és ha még arra is figyelünk, hogy mire kenjünk a vonalainkra is vigyázunk :))



9 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Hmmm, jól néz ki, a VKF-re nevezhetnéd!

Panna írta...

Katucikonyha,

Köszönöm! Miért mi most a témája a VKF-nek? Le vagyok maradva..

Angi Angéla írta...

Jól hangzik, biztos finom is!

Életünk és ételeink írta...

Fantasztikus jó recept és még a krémsajtot is Te készítetted. Nemsokára kezdődik az iskola, tízóraira is nagyon jó lesz a megszokott szendvicsek helyett!

Mrita írta...

Én is imádom a padlizsánt, nagyon guszta és biztosan finom.

trollanyu írta...

Nagyon szeretem a padlizsánt én is, gyakran készítek krémet, a tiédet is kipróbálom:) Megyek megnézem a VKF-et, én sem tudom, mi a téma.

Marika írta...

Nagyon guszta! Biztosan nagyon finom is!

Petra írta...

Nagyon ötletes. Jó ötlet, hogy benevezted. :)))

Panna írta...

Angi Angéla,

Köszönöm! Nagyon finom :))

Életünk és ételeink,

Köszönöm! Próbáld ki, tényleg nem árt egy kis változatosság főleg, ha Ti is szeretitek a padlizsánt :))

Mrita,

Finom-finom, nem árt kipróbálni ;))

Trollanyu,

Próbáld ki, nem fogsz csalódni! Szerintem nagyon jó az új VKF téma :)) Nevezz Te is!!

Marika,

Köszönöm!! :))

Petra,

Köszönöm!! Ha Katucikonyha nem szól, tuti nem nevezem be.. Most valahogy lemaradtam.. Remélem másoknak is tetszik majd!