Erre az évre ez volt az utolsó adag spárgám. Ezért próbáltam valami olyan receptet választani, ami még nincs a blogon, egyszerű, de szerintem első olvasatra is finom. A Meglepetésben találtam rá a "Főzzünk jókat olcsón!" címszó alatt.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- csipet só
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 5 dkg sajt
- 25 dkg zöldspárga
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
- A vajat összegyúrjuk a liszttel, a tésztát megsózzuk, folpackba tekerjük és egy órára a hűtőbe tesszük.
- A spárgát megpucoljuk, majd kb. 5 cm-es darabokra aprítjuk.
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
- A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük benne az aprított kaprot.
- A tésztát egy közepes méretű tepsiben kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, hagyunk neki egy kis peremet, ráöntjük a tojást, ráhelyezzük a spárgákat és kb. 25-30 percig sütjük. Kissé hagyjuk kihűlni, aztán feldarabolva tálaljuk.
4 megjegyzés:
Fehér spárgával nem lehet???
Guszta:)
Guszta a képen, de szerintem inkább édesanyámnak ajánlom...:) Ő imádná!
Piroska,
Miért ne lehetne? :)
Roza,
Köszönöm! :)
Lilla,
Nem mindenki szereti :) Azért, amit a munkahelyre vittem belőle ebédre a kolleginák lemeózták és nekik ízlett. Szerintem ők sem esznek gyakran spárgát :)
Megjegyzés küldése