Töltött padlizsánt már több variációban készítettem. Paradicsom-, pörkölt alappal, rizzsel ezúttal a rizst cseréltem ki hajdinára. Ne csak mindig rizst együnk.
Hozzávalók:
- 4 db közepes padlizsán
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg hajdina
- 2 dkg tejföl
- 1 ek. pirospaprika
- 1 ek. ecet
- őrölt bors
- 1 ek. ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- sajt a tetejére
- A meghámozott padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Enyhén ecetes, sós vízben puhára főzzük.
- Közben a darált húsból pörköltet készítünk.
- A hajdinát megfőzzük. Ha kész a húshoz adjuk.
- A szaft és a tejföl felét félretesszük.
- A hajdina-darált hús masszát a fél pohár tejföllel és ételízesítővel összekeverjük.
- Egy kis tepsibe egymás mellé rakjuk a padlizsánokat, megtömjük a töltelékkel. A maradék tejföllel, pörköltlével és reszelt sajttal beterítjük és a sütőben szép zsemleszínűre barnítjuk.
10 megjegyzés:
Szeretem ezeket a tökféléket, de eddig csak rántva ettem pedig nagyon finom lehet így töltve is! Nagyon guszta!
Nagyon gusztának néz ki és jól is hangzik!
Én a padlizsánnal csak rántva vagy krémbe vagyok barát. Próbáltam rakott padlizsánt, de nem jött be, aztán megmaradtam a kedvelt változatoknál. Eddig!
Nagyon jól néz ki, még nem próbáltam ki, de majd eljön az ideje...:)
Nagyon szeretem a töltött padlizsánt, bármi is legyen a töltelék. :)
Nagyon jól hangzik!
Éva,
Na látod, én meg még rántva nem ettem padlizsánt :)
Emi,
Ha van kedvenc, bevált recepted akkor akkor lehet, hogy töltve nem is kell erőltetni. Bár lehet, ha Te készítenéd akkor ízlene..
Lilla,
Köszönöm és hajrá! ;)
Okki,
Én is :)
Angi Angéla,
Örülök, hogy tetszik! :)
Jaj, de jó ötletet adtál! Egészen megéheztem!! Guszta!! :)
Barbi,
Örülök, na meg akkor tessék elkészíteni ;)
Én is rég szemezgetek a töltött padlizsánnal, de még nekem se volt merszem:) A tied viszont nagyon inycsiklandó látvány.
Kati,
Ha szereted a padlizsánt, akkor bátran próbáld ki :) Nagyon finom!
Megjegyzés küldése