A hétvégén megint beköszöntött a gyönyörű tavaszi idő. Már két hete elkészítettem ezt a fagyit, amire Mónika receptjei között akadtam rá. Ez az egyik kedvenc fagyink nyáron, több dobozzal is elfogy ilyenkor. Most pedig, hogy megjött a jó idő miért ne lehetne télen is fagyit enni? Szóval fogtuk magunkat és elővettük a fagyasztóból és nagy családi fagyizást csaptunk! Már a következőre is kaptam megrendelést, ami puncs fagyi lesz :-)
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 tojássárgája
- 4 dl tejszín
- 1 tk. étkezési keményítő
- 15 dkg cukor
- 1 rúd vanília
A vanília rudat kettévágtam és a kikapart magokat a tejjel együtt felforraltam. A tojássárgájákat a cukorral és a keményítővel kikevertem. Külön felvertem a tejszínt, majd összekeverem a tojássárgájával és hozzáadtam a közben kihűlt tejet is. Egy nagyobb műanyag zárható fedelű edényben a fagyasztóba tettem. Kb. óránként átkevertem, miközben megfagyott. A keveréstől jobb, lágyabb szerkezetű lett. Másnap már lehet is enni. Nagyon finom:-))))
5 megjegyzés:
Finom lehet, én is kipróbálom.
Várom a beszámolót, hogy Nektek mennyire ízlett!
Meglepetés!!! Nézz be hozzám!
Alig várom a fagyiszezont, veszem elő a gépet és mindennap gyártom. Most nem nagyon, mindenkinek érzékeny a torka. Csuda jól néz ki.
Mónika, mi is csak a jó idő miatt fagyiztunk, de milyen jó is volt!
Megjegyzés küldése