Keresés ebben a blogban

2011. ápr. 15.

Tisztítókúra 1. nap

Már napok óta járkálok a piacra, hogy sikerüljön végre medvehagymát beszereznem. Mindig azt mondják, hogy majd következő nap lesz. Kicsit kezdem unni, de azért megyek még, hátha.. Viszont úgy döntöttem, hogy ha sikerül is vennem rögtön megy a fagyasztóba, mert megpróbálok helyette egy 7 napos tisztítókúrát végigcsinálni. Már régóta kacérkodok a gondolattal, de eddig nem sikerült rászánnom magam. Most viszont itt a tavasz, ami éppen ideális az ilyen tisztítókúráknak és nem akarok hülyeséget mondani, de elvileg  ha jól tudom tart még a húsvét előtti böjt is. Joggal kérdezhetitek, hogy miért döntöttem mégis úgy, hogy belevágok. Először is sok jót olvastam már a tisztítókúrákról, azaz jó hatással vannak a szervezetre. Elsődleges cél megszabadulni a mérgektől, amiket eddigi életem során sikerült felhalmoznom. Bár biztos nem ürül ki minden és a többség biztosan nem raktározódik el ennyi ideig, én ehhez már végkép nem értek, de hátha.. Na meg az ilyen tisztítókúrák másik áldásos hatása, hogy meg lehet szabadulni általuk pár kilótól. Amit őszintén bevallom én sem bánnék, hiszen vészesen közeledik a bikini szezon. Persze max. 1-2 kilónak szeretnék csak búcsút mondani, hiszen nem vészes a helyzet. De nő vagyok, aki persze sosem elégedett magával 100%-ig. Igyekszem, tornázok is, de én tudnék magamból lefaragni, ha tehetném. Meglátom most sikerül e. Persze a torna az marad, mert a mozgás lételemem. Húst már 2 napja nem ettem, tudom nem sok, de kezdetnek nem is olyan rossz:)))  Az első két napban a böjtre ráhangolódó ételeket fogok enni. Aztán jön a 3 nap leves és folyadék böjt, majd újabb 2 nap visszahangolódás. Szorítsatok nekem, hogy sikerüljön végigcsinálnom!

Mit ettem, ittam ma:

 Reggeli előtt, 1 nagy pohár búzafűlé, és egy kis kanál máriatövismag olaj

Reggeli: gabona kása, négyféle gabonapehelyből, vízzel + gyógytea

10órai: 1 pohár 100%-os almalé

Ebéd: saláta: párolt zöldségekből (kukorica, zöldborsó, sárgarépa), lucerna csíra, főtt tojás, sajt, paradicsom

Uzsonna: 1 pohár 100 %-os almalé

Vacsora: 1 narancs

Plusz: sok gyógytea és szénsavmentes víz

8 megjegyzés:

Kati írta...

Drukkolok, ügyes legyél, nekem sem ártana, de még nem sikerült rávennem magam, pedig nekem nem csak 1-2 kg felesleget kellene ledolgozni.

Panna írta...

Kati,

Köszönöm a biztatást! Igyekszem kitartó lenni és remélem elég fejben eldöntenem, hogy nagyon szeretném! Írok majd beszámolót is. Amúgy én is nehezen szántam rá magam, de úgy döntöttem nincs több halogatás itt az ideje és kész :))

Ditta tortái írta...

Egész jó az étrended:-)Egyébként anyukám is szokta időközönként csinálni ezt a tisztítókúrát,nem mondom,hogy pont ezt,de valamilyent szokott,és egész jó neki utána.

Emoke írta...

Ebbe én belehalnék :( De kitartást neked!!! :)))

Panna írta...

Ditta,

Kíváncsian várom az eredményt, nagyon érdekel milyen érzés sikeresen végigcsinálni egy ilyen kúrát!

Emőke,

Akkor eszedbe ne jusson utánozni!!! De köszönöm a lelkesítést!

Emoke írta...

Már csak azért se tudnám ezt csinálni, mert ugye megvan nekem szabva, hogy mennyi szénhidrátot mikor hogy egyek. :( Kolleganőm csinált hasonlót, ő kivett ilyenkor 1 hét szabit :D

Panna írta...

Emőke sejtettem, hogy erre céloztál. Ezért is írtam, hogy meg ne próbáld végigcsinálni :)Amúgy lehet nekem sem ártana egy étrend... Na, igen fő a nyugalom ilyenkor. Azért is időzítettem úgy, hogy a hétvége is beleessen. Nem is fogom megerőltetni magam :)))

Névtelen írta...

Szia!
Bár már régi a post, de én inkább a barnarizs kúrát javasolnám. 5 napig csak főtt barnarizs napi 3-szor, mellé meg zöld alma. Tökéletesen méregtelenít és még éhes sem leszel.