Keresés ebben a blogban

2011. jún. 23.

Lecsó

Ha nyár, akkor lecsó! Végre. Mi csak ebben az évszakban szoktunk lecsót enni, nem teszünk el télire. Ezért ilyenkorra már eléggé kívánjuk. Vagy ezzel csak én vagyok így? Nem tudom.. Nem tartottam közvélemény kutatást a családban. A lényeg úgyis az, hogy itt a nyár és vele együtt a lecsó szezon és főztem is :) Ja és a lecsóban az a jó, hogy ahány ház annyi szokás. Mi így szeretjük:

Hozzávalók:
  • 6-8 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 4 tojás
A vöröshagymát felaprítottam és olajon üvegesre pároltam. A paprikát felkarikáztam, a paradicsomot is felszeleteltem és a megpirított hagymára tettem. Felöntöttem egy pici vízzel és úgy főztem. A paprika amikor összeesik levet enged, ezért nem kell sok víz. alá Sóval ízesítettem. Én csak a végén kevertem hozzá 1 kiskanál pirospaprikát, hogy egy kis színe is legyen és ráütöttem a 4 kisebb felvert tojást is. Jó kis rozskenyérrel tálaltam :))


4 megjegyzés:

Emoke írta...

imáádom! :) nálunk is kb így + kolbász! :D /anyukám szokott eltenni télire/

Panna írta...

Emőke,

Ettem már vendégségben én is kolbásszal, de nálunk így hús nélkül menő :))

Angi Angéla,

Köszönöm :))

Barbi konyhája írta...

IMÁDOM A LECSÓT!
Én is csak nyáron eszem, de már gondolkozom az eltevésén! :)
Hogy sikerült az államvizsgád?

Panna írta...

Barbi,

Én is imádom :))
Köszönöm az érdeklődésed :)) 4est kaptam és a végső jegyem is ennyi lett, szóval elégedett vagyok :))