A gomba pörkölt az első ételek között volt, amit megtanultam főzni. Még a gasztronómia világában kevésbé rutinosak számára sem jelent túl nagy ördöngösséget az elkészítése és a másik nagy előnye, hogy gyorsan össze lehet dobni :)) Bátran kísérletezhet vele bárki :))
Hozzávalók:
- 500 g csiperke
- 1 vöröshagyma
- fél zöld paprika
- fél paradicsom
- pirospaprika
- só
- ételízesítő
- tejföl a tetejére (tálaláskor)
Előkészítettem a csiperkét és a vöröshagymát (meghámoztam és felaprítottam). A zöldpaprikát és a paradicsomot is felkockáztam. Ezektől még finomabb ízt kap a pörkölt. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítottam, hozzáadtam a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Felöntöttem vízzel. Sóval és ételízesítővel fűszereztem és pirospaprikával adtam egy kis színt is neki. Addig főztem így amíg a gomba meg nem puhult. Közben kifőztem a tésztát is. Végül pedig a tejföllel a tetején tálaltam.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége! A lányom kedvence a tojásos nokedli, a legfinomabb kaják sokszor a legegyszerűbbek! :D Guszta látvány, ide azzal az adaggal! ;D
Én tojásosan szeretem!! :) De nagyon!!! :) lehet én is csinálok, mert azt ehetem ;)
Én is nagyon szeretem a gombát minden formában.
Angi Angéla,
Köszönöm ;)
Barbi,
Milyen igazad van :) Tényleg a legegyszerűbb a legjobb! Küldöm is az adagod :)
Emőke,
Én még tojásosan sosem ettem, na majd megkukkantom, ha készítesz :)
Kati,
Én is szeretem a gombát, bármikor jöhet :)
De szeretném,:-)szívesen bekanalaznám:-)
Ditta,
:)) Akkor küldök legközelebb egy adagot Neked is, ezt már azóta megettük :))
Megjegyzés küldése